У тернопільській лікарні завдяки унікальній операції усунули ризик розриву розшарованої аорти в пацієнта

Опубліковано в Новини 26.12.2022
У Тернопільській обласній клінічній лікарні завдяки унікальній операції пацієнту усунуто нестерпний біль у спині та ризик розриву розшарованої аорти.
 
Пацієнту з розшаруванням дуги, грудного та черевного відділу аорти в Тернопільській обласній клінічній лікарні вперше було виконано імплантацію системи з двох стент-графтів, один з яких було модифіковано інтраопераційно, повідомили на сторінці медичного закладу.  
 
Ігор Дітківський провів майстер-клас з імплантації інтраопераційно фенестрованого  стент-графту зі збереженням перфузії лівої підключичної артерії.
 
– Відкрита операція була б занадто ризикованою - ризик розвитку ішемії спинного мозку. Руками майстра своєї справи Ігора Олександровича Дітківського операція пройшла швидко та ефективно. Наступного дня пацієнт вже міг ходити, зник нестерпний біль у спині та найголовніше - усунуто ризик розриву розшарованої аорти, – зазначає завідувач відділенням інтервенційної радіології, кардіології та реперфузійної терапії, лікар-хірург серцево-судинний Богдан Маслій.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

03.07.2024 soroka
В Івано-Франківську на 50% подорожчав проїзд у громадському транспорті
В Івано-Франківську збільшили вартість проїзду у громадському транспорті. Місцева влада пояснює підвищення вимушеним кроком та…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.