Чого слід боятися у тернопільських маршрутках?

Опубліковано в Новини 18.03.2016

Залишитися без грошей.

Кишенькові крадіжки - явище не нове. Як свідчить поліцейська статистика, щодня від кишенькових злодіїв страждає не одна особа. Правоохоронці закликають громадян пильнувати своє майно, особливо у людних місцях, йдеться у повідомленні прес-служби ГУ НП області.

Від рук спритного злодія постраждала 44-річна мешканка обласного центру. У маршрутному транспорті невідомий зловмисник витяг з кишені її куртки мобільний телефон вартістю три тисячі гривень. Жертвою кишенькара стала ще одна 21-річна тернополянка. Крадій витяг з сумки дівчини гаманець з готівкою, банківськими картками та студентським квитком. Заявою в поліції закінчилася поїздка до обласного центру мешканця Зборівщини. У чоловіка в громадському транспорті поцупили гаманець з документами та готівкою.

Здебільшого злодіїв провокують власне жертви, демонструючи усім своїм виглядом халатне ставлення до збереження особистих речей та матеріальних цінностей.

Ось декілька порад, які допоможуть вберегтися вам від кишенькарів:

Перебуваючи в транспорті, стоячи на зупинках, у чергах, тримайте сумку перед собою, не перекидайте її за спину, не тримайте опущеною у руці, тимбільше, якщо у ній знаходяться гроші. Не забувайте закрити замок на сумці.

Гаманці з грошима та мобільні телефони не кладіть до зовнішніх кишеньсумки куртки, або таких, які легко відкриваються.

Не носіть із собою великі суми грошей, не тримати цінні речі у  сумках такишеняхне класти гаманець у відкриту сумку поверх продуктів та іншихособистих речей.

Не провокуйте злочинця своїми діями: не демонструйте, що у вас є великігроші чи дорогі речі в сумці. Іноді, не помічаючи, ми самі провокуємо нападзловмисника.

У випадку викрадення документів негайно повідомте поліцію, щоб ними нескористалися з шахрайською метою.

Якщо ж ви все-таки стали жертвою злодія, негайно телефонуйте 102 у будь-який відділ поліції.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

07.05.2024 soroka
Данія готова інвестувати у Тернопілля
Днями Тернопільщину відвідала делегація у складі представників гуманітарної місії ОБСЄ, представників українського бізнесу і данських…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.