Мешканка Тернопільщини потрапила "на гачок" аферистів

Опубліковано в Новини 27.11.2022

Факт шахрайства задокументували працівники відділення поліції № 1 м. Борщів вчинений щодо мешканки району. Жінка втратила 5000 гривень, переказавши кошти на рахунок аферистів.

Заявниця розповіла правоохоронцям обставини події. В інтернеті на одному із сайтів вона знайшла публікацію про можливість надання грошової позики. Жінка зв’язалася з автором допису й узгодила умови. Сторони обумовили позику в сумі 200 000 гривень. Натомість краянка мала здійснити дві транзакції: 6000 гривень – страхівку та 5000 гривень, як гарантійний внесено. Одну банківську операцію вона здійснила, а на другу їй не вистачило коштів. Тож вона чекала, коли надійдуть гроші, аби виконати умови домовленості. Однак через деякий час жінка зрозуміла, що її ошукали, адже телефон афериста був вимкнений, а допис видалений.

Відомості про подію слідчі територіального підрозділу внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Працівники поліції проводять оперативно-розшукові заходи аби встановити осіб причетних до протиправного.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.