На Тернопільщині шахраї дурять людей, користаючись сезонними потребами

Опубліковано в Новини 29.10.2022

Фактично щодня жителі Тернополя та області потрапляють в тенета аферистів.

Останні користаються нагодою і створюють оголошення про продаж чи купівлю саме тих товарів, які актуальні в ту чи іншу пору року: зима-осінь – це колеса, обігрівачі, весна-літо – велосипеди, сільгосптехніка або деталі до неї, бронювання приміщень для відпочинку та інше.

Повірив шахраєві та втратив гроші житель Тернопільського району. Чоловік розмістив оголошення про продаж автомобільних коліс. З ним зв’язався потенційний покупець. Вони обговорили суму і невідомий погодився оплатити товар.

Згодом він перетелефонував і розповів продавцеві, що потрібно на сайті ввести деякі особисті дані, аби він міг скинути гроші. Житель області перейшов, як згодом стало відомо на фішинговий сайт, ввів реквізити і як результат – втратив понад 9 тисяч гривень. Як тільки він отримав СМС, що з його картки щезли гроші, потерпілий звернувся до поліції.

Правоохоронці встановлюють особу зловмисника і нагадують, що не варто відкривати посилання від незнайомих співрозмовників, проходити авторизацію на сторонніх сайтах, а також надавати платіжні дані. Саме на фішингових сайтах шахраї отримують доступ до ваших персональних даних.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

21.05.2024 soroka
Щомісяця Сергій Надал за власні кошти допомагає ЗСУ: передав ще 5 FPV-дрони для 24-ї окремої механізованої бригади
Міський голова Сергій Надал передав ще п’ять FPV-дронів бійцям 24-ї окремої механізованої бригади. Дрони закуплені…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.