Мешканець Тернопільщини втратив гроші через фейковий акаунт

Опубліковано в Новини 26.10.2022

Аферисти продовжують успішно використовувати  дієві відомі шахрайські схеми та заробляти на довірливих громадянах. Із заявою про злочин до поліцейських звернувся 40-річний житель Тернополя. Він повідомив, що з його банківської картки зник увесь залишок.

Чоловік хотів придбати побутову техніку  в соцмережі. Знайшов оголошення з привабливою ціною і зателефонував продавцю. За підказками шахрая, чоловік перейшов на фейкове посиланя та ввів конфіденційні дані власної картки для оплати. З картки зникло 9 тисяч гривень, а товар потерпілий так і не отримав.

За фактом шахрайства поліцейські розпочали кримінальне провадження, особу зловмисника встановлюють.

Правоохоронці нагадують: не вводьте свої персональні дані на незнайомих або підозрілих сайтах,  не переходьте за посиланнями, які вам відправляють в особистих повідомленнях нібито для купівлі товару, або ж для його швидкої оплати. Фішингові сайти можуть копіювати оригінал до найдрібніших деталей, а шахрай, користуючись психологічними прийомами, здатний переконати надати необхідну інформацію, яку  використає для крадіжки грошей.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Прокоментувати:

СОЦІУМ

15.05.2024 soroka
Кличко передав від громади Києва захисникам автомобілі, системи РЕБ та техніку для роботи БПЛА
Мер Києва Віталій Кличко передав 411 батальйону безпілотних авіаційних комплексів автомобілі та техніку на 51…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.