Вартість житлово-комунальних послуг в Тернополі може зрости

Опубліковано в Новини 13.01.2017

У зв'язку із збільшенням мінімальної заробітної плати в управлінні ЖКГ зазначають: зростуть і тарифи на житлово-комунальні послуги.

Так, у відповідності до нововведення основною проблемою є виплата заробітної плати комунальним працівникам. З цим зіткнулися керівники обслуговуючих підприємств, адже у діючому тарифі на обслуговування багатоповерхових будинків не було передбачено такого значного підвищення заробітної плати працівникам. Тому директори тернопільських підприємств, що надають житлово-комунальні послуги, провели розрахунки та очікують коригування тарифів на послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій. Якщо цього не буде зроблено, то вже в лютому вони не зможуть повноцінно функціонувати, виплачувати заробітну плату своїм працівникам, платити податки.

Тому, щоб жителі міста вчасно та в повному обсязі отримували послугу з утримання будинків та споруд і прибудинкових територій, а працівники підприємств отримували заробітну плату, передбачену у бюджеті, незабаром буде здійснене коригування тарифу на даний вид послуг. При цьому, зміни торкнуться усіх, в тому числі й ОСББ, адже вимогу уряду щодо підвищення мінімальної заробітної плати стосується і їх.

Однак в управлінні ЖКГ переконані, зміна тарифу за надані ними послуги для тернополян будуть фактично непомітними, оскільки 60% населення Тернополя отримують субсидії.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

MaPq8GwEnww.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.