На Тернопільщині працюватиме рада з розвитку профтехосвіти

Опубліковано в Новини 05.01.2017

На Тернопільщині триває реформа закладів професійно-технічної освіти. Всі заходи проводяться згідно Регіонального плану розвитку профтехосвіти на 2016-2018 роки.
Про це повідомила в.о. начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Ганна Зварич.
«З квітня 2016 року при обласній державній адміністрації працює Регіональна рада з питань розвитку профтехосвіти. До її складу входять представники структурних підрозділів ОДА, підприємці, представники громадськості тощо. Тому при прийнятті рішень ми прислухаємося до пропозицій членів ради», - наголосила Ганна Зварич.
Наразі в області ще триває процес передачі закладів профтехосвіти з державної власності у комунальну власність обласної ради. Лише після завершення цього процесу буде можливо повністю фінансувати заклади галузі за рахунок місцевих бюджетів. Однак на час перехідного періоду проблем з фінансування бути не повинно, запевняє Ганна Зварич.
«Фінансування галузі освіти області здійснюється відповідно до Постанови КМУ від 14.01.2015 №6 «Деякі питання надання освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам» та додаткової дотації з державного бюджету місцевим бюджетам. На фінансування закладів освіти області передбачено 1 млрд. 727 млн. 129,4 тис. грн. коштів освітньої субвенції. Зокрема, для закладів професійно-технічної освіти – 127 млн. 743,3 тис. грн. З них – освітня субвенція – 49 млн. 620 тис. грн., додаткова та базова дотація – 57 млн. 475,3 тис. грн, доходи обласного бюджету – 20 млн. 647, 2 тис. грн.», - поінформувала Ганна Зварич.
На сьогоднішній день в Тернопільській області працюють 22 заклади професійно-технічного профілю, в яких освіту здобувають 9 тисяч учнів. У 2016 році майже 4 тисячі із них отримали робітничу професію та стали фахівцями у сфері послуг. 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.