Тернополянка стала спортсменкою місяця

Опубліковано в Новини 04.01.2017

Національний Олімпійський комітет назвав біатлоністку Анастасію Меркушину найкращою спортсменкою місяця в Україні за підсумками грудня.

Її особисті наставники та батьки Ірина та Олег Меркушини стали найкращими тренерами місяця, - інформує офіційний сайт НОК. «Високого визнання 21-річна біатлоністка досягла завдяки чудовому виступу на етапі Кубка світу у словенській Поклюці. В естафетній гонці, разом із колегами по збірній Іриною Варвинець, Юлією Джимою та Оленою Підгрушною, Анастасія, яка бігла на останньому етапі, посіла третє місце на п’єдесталі пошани», - зазначили в Національному Олімпійському комітеті.

Для Меркушиної успішним був весь той тиждень, який завершився «бронзовою» естафетою. Тренерський штаб вирішив викликати її на змагання біатлонної еліти після того, як молода спортсменка перемогла у двох стартах менш престижного Кубка Міжнародного союзу біатлоністів в італійському Ріднау. Меркушина спершу тріумфувала в одиночній змішаній естафеті разом з Артемом Тищенком, а згодом виграла спринт. Її перевага над суперницями була настільки переконливою, що Анастасія напевне перемогла б і в гонці переслідування, але тренери попросили її подолати кількасот кілометрів між Ріднау та Поклюкою, щоб допомогти головній команді здобути найкращий від початку сезону результат.

 

Додамо, що майстер спорту України міжнародного класу з біатлону, срібний призер чемпіонату світу серед юніорів, бронзовий призер змагань за Кубок світу Анастасія Меркушина була визнана найкращою спортсменкою року у щорічній церемонії «Герої спортивного року Тернопільщини-2016». Почесне звання лауреата в номінації «Найкраща спортсменка року-2016» з Анастасією розділили також біатлоністка Олена Підгрушна та фехтувальниця Олена Кривицька. А лауреатом у номінації «Тренер року- 2016» стала заслужений тренер України з біатлону, тренер ФСТ «Динамо» з біатлону Ірина Меркушина.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.