На Тернопільщині оголосять аукціони з приватизації державного майна

Опубліковано в Новини 21.08.2022

З вересня 2022 року на Тернопільщині оголошуються аукціони приватизації державного майна. Ухвалення закону №7451 є вагомим кроком для вдосконалення процесу приватизації. Приватизація дозволить державі зосередитися на більш ефективному управлінні стратегічними підприємствами, обороні та формуванні політики, надавши бізнесу можливість інвестувати в активи та перетворювати їх на працюючі, ефективні компанії.

Приватизація враховує нагальні потреби підприємців та відбудеться за зручними й пришвидшеними процедурами. Як і раніше, процедура торгів проходитиме на базі платформи електронних аукціонів Прозорро.Продажі.

На приватизацію буде виставлене державне майно, що не входить до переліку об'єктів критичної інфраструктури та не використовується в оборонному секторі.

Бізнес може самостійно ініціювати приватизацію об'єктів державної власності. Для цього потенційні покупці мають надіслати лист у довільній формі на адресу регіонального відділення Фонду державного майна України у Тернопільській області.

Зразок для листа про ініціювання приватизації об'єктів державної форми власності

Перетворення непрацюючих та збиткових державних активів на сучасні та ефективні підприємства сприятиме відновленню бізнес-активності у регіоні. Приватизація – це ефективний інструмент для досягнення цілей тривалого економічного зростання. Створення нових виробництв, а також додаткових робочих місць є вирішальним фактором для економічного відновлення Тернопільської області.

Перелік доступних об'єктів для приватизації у Тернопільській області, а також детальна інформація про них доступні за посиланням: https://bit.ly/3Qvh6Ur

Детальніше у презентації Інвестиційне_меню_Тернопільська.pdf ( .pdf , 2.33 Мб )

 

Джерело: Тернопільська ОВА

Прокоментувати:

СОЦІУМ

02.05.2024 soroka
Олександр Кацуба: Підтримувати українського виробника зараз — здоровий глузд
Пріоритетом державної політики щодо забезпечення Збройних сил має бути максимальне завантаження українського бізнесу військовим замовленням.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.