Заклади освіти Тернопільщини отримали спортивний інвентар від Parimatch Foundation

Опубліковано в Новини 24.07.2022

Міжнародна благодійна організація Parimatch Foundation продовжує реалізовувати свою головну місію — підтримувати суспільство, залучаючи дітей до спорту, фізичної та рухової активності.

Під час війни це завдання набуло особливо значення, оскільки спорт не лише впливає на фізичний розвиток дітей, а й допомагає в психологічній реабілітації. Спорт відволікає, дозволяє емоційно перезарядитися та підтримувати позитивний настрій.

В рамках програми “Нова фізична культура” Фондом було придбано 200 спортивних наборів, які надходять до Західних регіонів України, де знаходяться шелтери для внутрішньо переміщених осіб, серед яких значна кількість дітей. У кожному з таких наборів спорядження для занять різними видами спорту: футболом, баскетболом, волейболом, бадмінтоном, шахами, шашками та дартсом. 

 23 спортивні набори були передані до Тернопільської області, зокрема, в заклади освіти, якими з початку війни опікується Parimatch Foundation в рамках різних гуманітарних програм спрямованих на допомогу внутрішньо переселеним особам.

- Ми отримали дві партії спортивних наборів від Parimatch Foundation. Першу  вже передали в заклади освіти, де наразі перебувають внутрішньо-переміщені особи, і куди Фонд попередньо доставляв гуманітарну допомогу. Іншу партію спортивного інвентарю ми передали в заклади освіти на базі яких в червні були організовані пришкільні табори. Тож ми вдячні Фонду за постійну підтримку наших дітей і сподіваємося на продовження плідної співпраці і по іншим проєктам, - розповіла Ольга Хома, директор департаменту освіти і науки Тернопільської обласної військової адміністрації.

Зауважимо, що Тернопільська область стала одним із ключових хабів для прихистку внутрішньопереміщених осіб. Parimatch Foundation допоміг в регіоні облаштувати тимчасові притулки, що розміщуються у навчальних закладах. У березні Фонд передав 2000 спальних комплектів, а у квітні — пральні машини, набори рушників та ноутбуки, які були направлені до закладів освіти, де наразі перебуває найбільше внутрішньо переміщених школярів.

- Діти мають жити повноцінним життям, отримувати якісну освіту, займатися спортом та бути у повній безпеці. Саме тому Parimatch Foundation, робив та продовжує робити усе можливе, щоб забезпечити майбутньому поколінню доступний спорт, фізичну та рухову активність. В співпраці з місцевими державними установами, ми готові масштабувати проєкти та програми, та надавати свою допомогу якомога більшій кількості дітей, – розповів представник Фонду в Україні Вадим Місюра. 

Діяльність Parimatch Foundation в Тернопільській області не обмежується виключно гуманітарною допомогою за базовими потребами. Фонд також запустив освітній курс для психологів ІРЦ, який пройшли 30 спеціалістів регіону, які вже активно працюють в внутрішньопереміщеними особами, як дітьми, так і дорослими за новітніми методиками. Додамо, що за ініціативи Parimatch Foundation тренерами навчального курсу «Кризова психологічна допомога» стали представники Ізраїльської коаліції травми.

 

Джерело: ТОВА

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.