Спортсменка з Тернопільщини представлятиме Україну на Чемпіонаті світу з легкої атлетики

Опубліковано в Новини 13.07.2022

Членкиня фізкультурно-спортивного товариства «Динамо», співробітниця управління поліції охорони в Тернопільській області Тетяна Когут візьме участь у Чемпіонаті світі з легкої атлетики серед юніорів. Змагання відбудуться з 2 по 7 серпня у Колумбії.

Тетяна – майстер спорту з легкої атлетики. Професійно займатися бігом дівчина почала з 13 років. Після перемоги у шкільних змаганнях, вирішила записатися у секцію легкої атлетики в дитячо-юнацькій спортивній школі рідного міста Бережани. Через рік зайняла четверте місце на Чемпіонаті України серед спортсменів своєї вікової категорії.

- Я трохи тоді засмутилася від такого результату, але це стало ще більшим поштовхом до розвитку своїх вмінь та досягнення нових вершин. Мій тренер Володимир Дуда тоді мене дуже підтримав і подарував магніт з надписом: все буде, але не відразу, – ділиться спогадами спортсменка.
Щоденні тренування, посилена робота над собою і наступного року Тетяна уже здобула таку бажану перемогу на Чемпіонаті України з легкої атлетики. Згодом дівчину відібрали у молодіжну збірну України для участі у міжнародних змаганнях, де вона посіла друге місце. У 2020 році Тетяна готувалася до Чемпіонату Європи серед юніорів, проте через коронавірус змагання скасували.

Цього року Тетяна стартувала вдало: здобула Кубок України з легкої атлетики серед дорослих та пройшла відбір на Чемпіонат світу. 2 липня вона успішно здала кваліфікаційний норматив у італійському місті Бергамо – перемогла у забігу на дистанції 3000 метрів з перешкодами. Дівчина показала результат на 17 секунд кращий від нормативу, який було встановлено для майбутніх учасників чемпіонату.

Наразі спортсменка інтенсивно готується до юніорського чемпіонату в Колумбії. Тренується двічі на день по 2,5 години.

 

Джерело: Досьє 102

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.