Тернополянка, яка заробляла на переселенцях, заплатить 34 000 гривень штрафу

Опубліковано в Новини 12.05.2022
Тернопільський міськрайонний суд визнав винною у вчиненні адміністративного правопорушення 43-річну мешканку обласного центру. Жінка здавала в оренду вимушено переселеним особам чужу квартиру за значно завищеними цінами.
Нагадаємо, на гачок аферистки потрапили жителі столиці, які тікали від бомбардувань. Вони, приїхавши до Тернополя, почали шукати квартиру і натрапили на шахрайку. Зловмисниця у перші дні війни сама винайняла помешкання за 4000 тисячі гривень в місяць, а на киянах вирішила заробити чималі гроші. Потерпілі платили 2500 гривень за добу, ще й з передоплатою. Жодних договорів чи документів орендодавиця їм не надавала.
На квартирі переселенці прожили 14 днів і почали шукати щось дешевше. Уже згодом вони дізналися, що потрапили в пастку аферистки.
Квартирними питаннями почали займатися правоохоронці. Підозрювану у шахрайстів розшукали. Її притягнуто до адміністративної відповідальності згідно статті 164 КУпАП (Порушення порядку провадження господарської діяльності).
Згідно рішення суду порушниця зобовязана сплатити штрафні санкції у розмірі двох тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 34 000 гривень.
 
Джерело: ГУНП у Тернопільській області

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.05.2024 soroka
Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст - говоритиме про підтримку європейських прагнень України
Мер Києва Віталій Кличко на запрошення мера Парижа Анн Ідальго візьме участь у Саміті мерів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.