Тернопільська лікарня швидкої допомоги отримала медичне обладнання від благодійників з міста-партнера Хожув

Опубліковано в Новини 21.03.2022

Іноземні міста-партнери та наші побратими продовжують активно допомагати та надсилати гуманітарну допомогу Україні. 19 березня черговий гуманітарний вантаж від благодійної організації з польського міста Хожув отримала Тернопільська лікарня швидкої допомоги.

- Сьогодні лікарня швидкої допомоги отримала сучасне та дуже потрібне для нас обладнання загальною вартістю майже 500 тис злотих. Ці засоби призначені для лікування хворих, що перебувають у травматологічному відділенні лікарні, а також для нейрохірургічного та хірургічного втручання. Зокрема, це пластини, імпланти, інструменти, ліки, які використовуються для надання екстреної медичної допомоги та проведенні складних операцій, –  зазначив Сергій Надал. - Я особисто дякую Президенту міста Хожув Анжею Коталі та керівнику благодійної місії пану Іреніушу Кані.

Як розповіли у лікарні швидкої допомоги, заклад уже зараз приймає поранених з кульовими ранами. Це переселенці, які, тікаючи, зазнали поранень, переломів та інших травм. Тому такі медичні засоби є дуже потрібними для лікувального закладу.

На сьогодні в Україні основні постачальники подібного обладнання знаходяться у Києві та Харкові, а через воєнні дії медичні заклади фактично відрізані від необхідних матеріалів. Тому у лікарні запевняють, що готові ділитися отриманим медичним інструментарієм і для потреб інших медзакладів.

 

Джерело: ТМР

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.05.2024 soroka
Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст - говоритиме про підтримку європейських прагнень України
Мер Києва Віталій Кличко на запрошення мера Парижа Анн Ідальго візьме участь у Саміті мерів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.