На Тернопільщині заочно повідомили про підозру учаснику так званої «народної міліції ДНР»

Опубліковано в Новини 23.02.2022

За процесуального керівництва прокурорів Тернопільської обласної прокуратури заочно повідомили про підозру в участі у діяльності терористичної організації жителя Донеччини, бойовика так званої «народної міліції ДНР» (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Розслідуванням встановлено, що мешканець Донецької області у 2014 році вступив до складу підрозділу силового блоку терористичної організації «ДНР» - терористичної групи «Народне ополчення Донбасу», яка з 2015 року увійшла до одного з підрозділів так званої «народної міліції ДНР».
Виконуючи бойові завдання на посадах снайпера та командира роти, донеччанин був забезпечений форменим одягом, вогнепальною зброєю, засобами зв’язку та військовою технікою.
Бувши командиром роти, підозрюваний відповідав за виконання батальйоном бойових завдань, за стан і збереження зброї, боєприпасів, бойової та іншої техніки, палива й інших матеріальних засобів, а також керував діями підпорядкованих йому учасників терористичної організації «ДНР».
Упродовж 2015-2018 років брав участь у веденні бойових дій проти військовослужбовців ЗСУ, проводив розвідувальні заходи та здійснював спостереження за переміщенням українських військовослужбовців.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління Служби безпеки України в області.
 
Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури
 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.05.2024 soroka
Мер Києва Віталій Кличко терміново передав 150 fpv-дронів, квадрокоптери та системи РЕБ захисникам Вовчанська
Мер Києва Віталій Кличко відправив захисникам під Вовчанськ велику партію дронів та системи РЕБ. Невдовзі…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.