Вихованці Тернопільського мистецького коледжу отримуватимуть стипендію Президента України

Опубліковано в Новини 16.02.2022

Студентка та випускники Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької, згідно з Указом Президента №50/2022 «Про призначення стипендій Президента України для молодих письменників і митців у сфері музичного, театрального, образотворчого, хореографічного, естрадно-циркового мистецтва та кіномистецтва», отримуватимуть президентські стипендії. 

- Першокурсниці фортепіанного відділу Антоніні Журак призначено стипендію Президента України для молодих митців у сфері музичного мистецтва. Дівчина навчається в класі викладачки Олени Явної. Антоніна — випускниця Тернопільської музичної школи №1 імені Василя Барвінського, лауреатка міжнародних, всеукраїнських і обласних конкурсів виконавців-інструменталістів та композиторів, — розповідають у коледжі. — Серед цьогорічних стипендіатів є і випускники Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької минулих років. Анастасія Рибак (випускниця відділу «Оркестрові струнні інструменти») нині є студенткою ІІІ курсу Національної музичної академії імені Петра Чайковського. Андрій Семеляк (випускник відділу народних інструментів) сьогодні — керівник капели бандуристів Національної музичної академії імені Петра Чайковського та артист інструментального ансамблю Національного заслуженого академічного народного хору імені Григорія Верьовки. Тарас Кушнір (випускник відділу «Хорове диригування») співає в академічному камерному хорі «Київ».

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.05.2024 soroka
Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст - говоритиме про підтримку європейських прагнень України
Мер Києва Віталій Кличко на запрошення мера Парижа Анн Ідальго візьме участь у Саміті мерів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.