У місті на Тернопільщині небезпечний шкідник знищує кущі

Опубліковано в Новини 14.02.2022

У Заліщиках поблизу місцевої каплиці шкідники знищують кущі самшиту.

Про це люди розповіли у спільноті «Люблю Заліщики - Love Zalischyky - Lubię Zaleszczyki !»

– Друзі, потрібна допомога! Була сьогодні біля нашої улюбленої каплички на березі Дністра і була вражена, наскільки блискавично якась комашня (тля чи що воно таке) нищить кущі Самши́ту (бушпан, букс, букшпан), – пояснює ситуацію Олена Терен. – Хто знає що це таке і може під'їхати оприскати кущі, будь ласка, зробіть це, мені здається, їх ще можна врятувати. Дуже шкода буде, якщо ця краса буде знищена шкідниками.

У обговоренні пояснюють, що рослини, імовірно знищує вогнівка самшитова   – вид метеликів,  гусениці яких харчуються листками самшиту.

– Це вогнівка самшитова, масово вражає самшит і за місяць може знищити рослину. Потрібна багаторазова обробка препаратами – інсектицидами, – пояснює Iryna Ivanovska. – На жаль, не проживаю в Заліщиках, щоб допомогти, але бажаю вам врятувати рослинки).

Ця пошесть весь букшпан у нас зжерла... Довелося зрізати, але з кореня новий кущик росте. Тепер буду обробляти, – додає Ярослава Лозинська.

До слова, влітку минулого року вогнівку самшитову виявили на кущах, що на центральних вулицях Тернополя. Працівниками комунальних служб були проведені роботи із окроплення кущів самшиту. Чи вдалося врятувати кущі стане відомо вже весною.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.05.2024 soroka
Мер Києва Віталій Кличко терміново передав 150 fpv-дронів, квадрокоптери та системи РЕБ захисникам Вовчанська
Мер Києва Віталій Кличко відправив захисникам під Вовчанськ велику партію дронів та системи РЕБ. Невдовзі…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.