З 10 до 5 днів: в Україні скоротили термін самоізоляції хворих на коронавірус

Опубліковано в Новини 08.02.2022

В Україні скоротилась тривалість амбулаторного та стаціонарного лікування пацієнтів із COVID-19.

Якщо раніше хворий мав перебувати на лікуванні не менше ніж 10 днів від дати появи симптомів або ж від дати отримання позитивного тесту, то тепер цей термін скоротився до 5 днів.

Від якої дати вести відлік? Від дати появи симптомів або від дати отримання позитивного результату тестування.

Чи потрібно після 5 днів робити ПЛР-тест? Якщо у пацієнта немає симптомів, то не потрібно, і самоізоляцію можна завершувати на 6-й день. Якщо ж залишилися наслідки хвороби, наприклад, головний біль або втрата смаку, то після 5-денного терміну можна зробити ПЛР-тест.

Важливо пам'ятати, що самоізоляцію можна завершувати лише за умови відсутності симптомів захворювання через 5 днів від дати їх появи або від дати отримання позитивного результату тестування, наголошують у Міністерстві охорони здоров’я України.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

01.05.2024 soroka
Волонтери «Української команди» відправили допомогу воїнам на Херсонський та Донецький напрямки
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відправив чергову допомогу на фронт. Медикаменти та побутові…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3768.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.