Справу прокурора з Тернопільщини, якому погрожував підопічний Януковича Портнов, розглядатиме Європейський суд

Опубліковано в Новини 05.02.2022
Європейський суд буде розглядати справу, як підопічний Януковича Андрій Портнов погрожував прокурору з Тернопільщини Олександру Божку. 

Нагадаємо, у 2019 році значний резонанс мала історія з погрозами Андрія Портнова прокурору Олександру Божку, який керував розслідуванням його справи. Через  позицію суддів та Генпрокуратури цю справу "злили". І лише прокурор Божко досі продовжує «битву» за те, щоб соратник Януковича таки поніс покарання, пишуть "Тернополяни". 

Завдяки цьому скандалу уся країна дізналась про нездорову пристрасть Портнова до "собачих ротів". Проте ця справа не про хворобливу уяву, а про можливість притягнути його до реальної кримінальної відповідальності.

"Олександр Божко не злякався, а добився реєстрації двох кримінальних справ за фактами зоофільських погроз Портнова. Тут були усі шанси відправити любителя собак під суд, - відзначив Роман Маселко, активіст, адвокат та блогер. - Але у ДБР, а потім СБУ, де ̶т̶у̶п̶о̶ ̶т̶я̶г̶н̶у̶л̶и̶ "розслідували" справу за рік майже нічого не зробили. Потім Шевченківський суд відмовив у продовженні строків і справу закрили за строками. Ми через суд намагались відновити справу, але марно. Проте Божко не здався. Подав до ЄСПЛ, бо держава явно порушила його права таким "розслідуванням". Ми отримали підтвердження, що Європейський суд буде розглядати цю справу. Це ще не означає прийнятність справи, але процес пішов. Тож все найцікавіше попереду. І великий ріспект прокурору Олександру Божку, який ніколи не здається".

За словами пана Романа, після того як суддя Сидоров скасував першу постанову про закриття кримінального провадження "собачки Портнова" почали атакувати його скаргами у ВРП. За кілька місяців нардепи Бужанський та Дубінський подали на нього близько 30 скарг. Цікаво, як Портнов буде погрожувати суддям ЄСПЛ?!.

272829089 10217187912164382 6743324364303299046 n

За коментарями "Тернополяни" звернулися до Олександра Божка.

- Європейський суд буде розглядати справу за вашим поданням щодо погроз Портнова, на коли призначена ця справа і орієнтовно коли розглядатимуть?!

- Дати розгляду заяви ще немає. Сподіваюсь, що Європейський суд з прав людини віднесе справу за моєю заявою до нової субкатегорії Справ IV-High та розгляне якомога швидше, оскільки це стосується не тільки мене, а й всіх потерпілих у кримінальних провадженнях, які стикнулись з подібними порушеннями.

- Чому на вашу думку в Україні судді, скажемо так, не знайшли складу злочину?

- Враховуючи мій нинішній статус - прокурор, зважаючи на чинне законодавство, наразі позбавлений можливості коментувати дії та рішення суддів.

- Чи надходили вам нові погрози від Портнова ?!

- Ні, поки що не надходили.

- Якого покарання чекаєте для нього ?! І яке має бути згідно ККУ.

- На жаль, через порушення моїх конвенційних прав, дана особа уникла будь-якої відповідальності за свої явно незаконні дії. Згідно з положеннями Кримінального кодексу України особі за вчинення таких кримінальних правопорушень може бути призначене покарання починаючи від штрафу закінчуючи позбавленням волі строком на 3 роки.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.05.2024 soroka
Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст - говоритиме про підтримку європейських прагнень України
Мер Києва Віталій Кличко на запрошення мера Парижа Анн Ідальго візьме участь у Саміті мерів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.