Мешканці Тернопільщини отримали 15,9 млн грн податкової знижки

Опубліковано в Новини 31.01.2022

Своїм правом на податкову знижку упродовж минулого року скористалися 5609 жителів Тернопільської області. Задля цього вони задекларували 92,3 млн грн понесених витрат. Порівняно з попереднім роком кількість декларантів зросла на 266 осіб, а витрат – 22,4 млн гривень.

Найбільше декларантів витрачалися на навчання. Адже 4276 осіб подали декларації на отримання податкової знижки, в зв’язку з цим задекларувавши 69,1 млн грн витрат. Оплата страхових внесків за договорами довгострокового страхування життя дала право на повернення надмірно сплаченого податку на доходи фізичних осіб 1261 жителю краю. Ще 37 осіб заявили про витати на сплату відсотків за іпотечними кредитами, а 13 – видатків на будівництво (придбання) доступного житла. Витрати на оплату допоміжних репродуктивних технологій та усиновленню дітей та переобладнання транспортних засобів дали право на податкову знижку 12 та 10 особам відповідно.

За наслідками перерахунків нашим краянам належить повернення 16,8 млн грн податку на доходи фізичних осіб. На кінець минулого року вони вже отримали 15,9 млн грн або 95% цієї суми.

Нагадаємо, що правом на податкову знижку платники податків можуть скористатися упродовж року, аж до 31 грудня 2022 року, подавши декларацію про майновий стан і доходи за 2021 рік.

 

Джерело: ГУ ДПС у Тернопільській області

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.05.2024 soroka
Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст - говоритиме про підтримку європейських прагнень України
Мер Києва Віталій Кличко на запрошення мера Парижа Анн Ідальго візьме участь у Саміті мерів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.