Для донорів Бережанщини створили найкращі умови

Опубліковано в Новини 05.12.2016

Людям, які своєю кров’ю рятують інших.

В центральній районній лікарні урочисто відкрили  відділення переливання крові. В середині приміщенні проведено капітальний ремонт, встановлено енергозберігаючі вікна і двері, закуплено медичне устаткування для забору крові, меблі, холодильник та морозильну камеру.

Щороку  в Бережанському районі біля 600 донорів здають 295 літрів крові. В цьому році 110 донорів здали 55 літрів крові для учасників АТО. Заготовляють тут кров і для Тернополя.

«В наш час кількість людей, врятованих донорською кров’ю, вже не перерахувати. Розуміючи важливість відділення переливання крові та побачивши в яких неприйнятних умовах працює колектив, ми прийняли рішення провести капітальний ремонт приміщення. Для цього з районного бюджету було виділено 135 тисяч гривень. Після проведення ремонтних робіт, нам сьогодні надзвичайно приємно знаходитись в чистому, охайному приміщені європейського зразка» - зазначив голова РДА.

Володимир Петровський побажав колективу якнайбільше  донорів, що дасть змогу врятувати не одне життя на мирній частині України і багатьом воїнам на передовій.

 

Священик о. Роман Маслій відслужив молебень та освятив приміщення свяченою водою.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.