Мешканці Тернопільщини зі своїх офіційних доходів сплатили понад 5,3 млрд грн ПДФО

Опубліковано в Новини 18.01.2022

Торік жителі Тернопільщини зі своїх офіційних доходів сплатили понад 5,3 млрд грн податку на доходи фізичних осіб, який є основним джерелом наповнення місцевих бюджетів.

- Відрадно, що попри нелегкі економічні умови, в яких нам довелося жити і працювати минулоріч, надходження цього платежу зросли на 23 відсотка порівняно з січнем-груднем 2020 року або на 985,9 млн грн більше, – зазначив в.о. начальника Головного управління ДПС у Тернопільській області Сергій Бабій.

Із загальної суми даного податку місцеві скарбниці отримали майже 4 млрд грн податку, а це «плюс» 743,8 млн грн до 2020 року. До державного бюджету наші краяни перерахували 1,3 млрд грн платежу, що на 242,1 млн грн більше, ніж позаторік.

- Варто зазначити, що в доходах обласного бюджету податок на доходи фізичних осіб займає понад 80 відсотків і є основним джерелом їх зростання, а відповідно і фінансового забезпечення територіальних громад, розвитку їхньої інфраструктури, – розповів Сергій Бабій.

На думку посадовця, резерви додаткових надходжень податку, насамперед, пов’язані зі збільшенням офіційно працевлаштованого населення та підвищенням середньої зарплати, легалізацією її реального рівня.

 

Джерело: ГУ ДПС у Тернопільській області

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.