Благодійною акцією відзначать Міжнародний день інваліда в Тернополі

Опубліковано в Новини 01.12.2016

Завтра, 2 грудня відбудеться благодійна акція "Повір у себе" для сімей, в яких виховуються дітки з особливими потребами. 

Починатиметься захід о 14:00 в приміщенні Тернопільського академічного театру актора та ляльки. На діток чекає виставка дитячих робіт «Прекрасне своїми руками», ігри з ростовими ляльками «Вундеркіндер», майстер-класи новорічних листівок, ялинкових прикрас, а також перегляд вистави. 

Таку благодійну акцію організовують до Міжнародного дня людей з інвалідністю, хоча відзначення останнього припадає на 3 грудня.

Довідка: Міжнародний день людей з інвалідністю (обмеженими можливостями)  проголосила Генеральна Асамблея ООН на 47-й сесії у спеціальній резолюції в 1992 році. До того Генеральною Асамблеєю було прийнято Всесвітню програму дій відносно інвалідів в 1982 році, яка отримала назву "Десятиліття інвалідів". Так, впродовж десяти років (з 1982 - по 1992 роки) різні країни світу проводили інтеграцію в життя суспільства осіб з інвалідністю; створювало для них безліч можливостей для нормального функціонування.

Сьогодні Міжнародний день людей з інвалідністю - це день-нагадування людству про його обов'язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства – людей з обмеженими фізичними можливостями.

Фото: з вільних джерел.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

13.05.2024 soroka
З ініціативи Сергія Надала у школах Тернополя розпочали проєкт «Історія України – історії Героїв»
З 14 по 23 травня 2024 року у середніх школах Тернополя пройдуть заходи в межах…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.