У лікарнях Тернопільщини, які мають договір з НСЗУ, можна пройти безкоштовно комп’ютерну томографію?

Опубліковано в Новини 27.12.2021

Комп’ютерна томографія для пацієнта є безоплатною, якщо він має показання до КТ та направлення від лікаря. Зробити КТ безоплатно можна у тих закладах, які підписали договір з НСЗУ на амбулаторну допомогу і мають відповідне обладнання.

Якщо у закладі вимагають оплату за проведення такого обстеження, це є порушенням прав пацієнта. У такому випадку можна подати скаргу за посиланням – https://nszu.gov.ua/gromadyanam. У разі необхідності, оператори контакт-центру НСЗУ за номером 1677 підкажуть, як правильно подати скаргу.

Якщо пацієнт перебуває на лікуванні у стаціонарі, то усі необхідні обстеження входять до відповідного безкоштовного пакету послуг та проводяться одразу в лікарні, куди його госпіталізували.

Як пацієнту зробити безоплатне КТ?

  1. Пацієнт має звернутись до свого сімейного або лікуючого лікаря за медичною допомогою. У випадку, якщо лікар бачить таку потребу, то виписує пацієнту е-направлення на обстеження. У направленні, яке можна отримати на телефон, вказується лише код послуги та інформація про заклад та лікаря, який і створив це направлення.
  2. Далі пацієнт обирає медичний заклад, який надає амбулаторну допомогу за контрактом з НСЗУ. Лікарня чи поліклініка має надавати послуги за пакетом “Профілактика, діагностика, спостереження, лікування та реабілітація пацієнтів в амбулаторних умовах”. Знайти необхідну лікарню можна на дашборді НСЗУ https://bit.ly/3DFPTb4 або зателефонувати до контакт-центру НСЗУ 16-77.
  3. Надалі пацієнт має зателефонувати до відповідної поліклініки та уточнити, чи має медичний заклад апарат для проведення КТ (томограф) та лікаря, який його може зробити. У випадку позитивної відповіді, пацієнт записується на обстеження та приходить у визначений час для проведення безоплатного КТ.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

09.05.2024 soroka
На передову полетіли ще 15 «бойових пташок» DJI Mavic 3 Pro нашим єгерям» - Сергій Надал
Передали ще 15 квадрокоптерів DJI Mavic 3 Pro для наших Героїв з 71-ї окремої єгерської…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.