Освітянам Тернопільської громади передали понад 500 ноутбуків

Опубліковано в Новини 14.12.2021

Урамках програми «Ноутбук кожному вчителю» освітянам Тернопільської громади передали понад 500 ноутбуків.

Передав техніку педагогам заступник голови облдержадміністрації Віктор Устенко.

- Для того, щоб покращити надання освітніх послуг під час дистанційної форми навчання, у рамках програми «Ноутбук кожному вчителю» ми закупили понад 1500 сучасних девайсів. Ноутбуки оснащено всім необхідним для дистанційної роботи вчителя: камерою та потужним процесором. Це дасть змогу забезпечити безперебійний навчальний процес, - зазначив Віктор Устенко.

Техніку купили за кошти державної субвенції із залученням фінансової допомоги органів місцевого самоврядування. Розподіл закуплених ноутбуків проводять між закладами освіти, у яких кількість персональних комп'ютерів менша, ніж кількість педагогічних працівників. У першій черзі стоять заклади загальної та середньої освіти з кількістю щонайменше 250 учнів та опорні заклади з кількістю щонайменше 200 учнів. У другій черзі заклади загальної середньої освіти з кількістю менше ніж 100 учнів.

- Сьогодні ми отримали 542 ноутбуки - це друга партія. Попередньо ми уже передали 1050 ноутбуків для освітян 54 громад Тернопільщини. І сьогодні завершили передачу ноутбуків, які були закуплені згідно з першим тендером. Відповідно до закупівлі, у нас була економія майже 3 млн грн, тому було оголошено додатковий тендер. І ми очікуємо постачання ще 166 ноутбуків, які також передадуть в громади, - зазначила начальниця управління освіти і науки ТОДА Ольга Хома.

Додамо, що Міністерство цифрової трансформації та Міністерство освіти цьогоріч планують забезпечити ноутбуками понад 60 тисяч вчителів по всій країні. Для цього з держбюджету виділили 980 млн гривень.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

09.05.2024 soroka
На передову полетіли ще 15 «бойових пташок» DJI Mavic 3 Pro нашим єгерям» - Сергій Надал
Передали ще 15 квадрокоптерів DJI Mavic 3 Pro для наших Героїв з 71-ї окремої єгерської…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.