У Тернополі переселенці реалізували 7 бізнес-планів

Опубліковано в Новини 28.11.2016

Про це повідомляють в міськраді.

В рамках проекту «Соціально-економічна адаптація тимчасово переміщених осіб у місті Тернопіль», яку спільно з Західноукраїнським Ресурсним Центром розробила ТМР, проводилась школа підприємництва для вимушено переселених осіб. Також, були профінансовані та реалізовані деякі бізнес-плани.

Зокрема, один із переселенців з Донецької області закупив необхідні інструменти та обладнання та відкрив свою шино-монтажну майстерню. Іншим бізнес-планом стало відкриття магазину дитячого одягу «Моє сонечко». Проектом були виділені кошти на закупівлю обладнання для облаштування магазину переселенки. 

Ще інша переселенка з Луганська відтепер займається вишиттям, адже працює в виробничому підприємстві «Паночка вишиваночка». У рамках проекту жінка закупила вишивальну машинку, тканину та ноутбук. На даний час  - орендує робоче місце у виробничому цеху підприємства.

Тепер діє ветеренарна клініка «Хатіко». За отриману фінансову допомогу в рамках проекту було придбано апарат УЗД «СКАНЕР А6 sonoscape», який діагностує захворювання домашніх улюбленців.

Також, реалізувався і бізнес-план «Зварювальні роботи, ремонт та виготовлення металоконструкцій, зварювання труб, виготовлення запчастин для твердопаливних котлів, монтаж сучасних систем опалювання, та плазмова різка металу». За кошти у рамках проекту закуплено інструменти та обладнання для здійснення зварювальних, монтажних та ремонтних робіт.

Останні два бізнес-плани переселенців щодо відкриття у місті закладу громадського харчування були об'єднанні в відкриття кафе кримськотатарської кухні «Кримська підкова», де можна скуштувати кримськотатарські страви та ознайомитись з традиціями кримських татар.

До слова, основною метою проекту було створення позитивних умов для соціально-економічної адаптації вимушених переселенців з Донецької, Луганської областей та АР Крим. Як зазначають в міськраді, проект «Соціально-економічна адаптація тимчасово переміщених осіб у місті Тернопіль» добігає завершення. Останнім його етапом стало будівництво коворкінг-центру - офісу, у якому зможуть працювати одночасно до 50 осіб.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

09.05.2024 soroka
На передову полетіли ще 15 «бойових пташок» DJI Mavic 3 Pro нашим єгерям» - Сергій Надал
Передали ще 15 квадрокоптерів DJI Mavic 3 Pro для наших Героїв з 71-ї окремої єгерської…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.