Погіршення погодних умов очікують на Тернопільщині

Опубліковано в Новини 08.12.2021

Це може призвести до ускладнення руху автомобілів та збільшення аварійно-небезпечних ситуацій, зазначають правоохоронці краю.

Водіям варто перевірити технічний стан свого авто: гальма, зовнішні світлові прилади, системи обігріву та охолодження. І звичайно, шини повинні бути відповідні до сезону. Не забувайте про паски безпеки.

Якщо ж є можливість, краще утриматися від поїздок. В умовах недостатньої видимості, під час опадів, туману, необхідно рухатися з включеним ближнім світлом фар (чи протитуманними фарами), дотримуватися швидкісного режиму.

Звертаються працівники поліції і до перехожих. Пам'ятайте, що гальмівний шлях транспортного засобу значно збільшується на дорозі, вкритій снігом, і не завжди водій зможе вчасно зупинити свій автомобіль. Переходьте дорогу виключно у встановлених місцях, перед цим переконавшись, що кермувальники вас помітили. 

Не залишайте своє авто на проїжджій частині, щоб воно не заважало снігоприбиральній техніці, дорожним та комунальним службам очищати вулиці та дороги.

Якщо ви побачили, що хтось потрапив у скрутне становище через негоду, не будьте байдужими: викличіть на допомогу аварійні служби або зателефонуйте на «102».

Відділ комунікації поліції Тернопільської області 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

02.05.2024 soroka
Олександр Кацуба: Підтримувати українського виробника зараз — здоровий глузд
Пріоритетом державної політики щодо забезпечення Збройних сил має бути максимальне завантаження українського бізнесу військовим замовленням.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.