Резонансна земля для тернопільських бійців є цілком придатною і законною

Опубліковано в Новини 26.11.2016

На цьому наголошують в Тернопільській облдержадміністрації.

Земля, яку ТНЕУ передає на користь учасників АТО, матиме сільськогосподарське призначення. Водночас на ній можна звести садовий будинок до 300 кв. м. і в такий спосіб мати повноцінне житло поблизу м. Тернополя.
Про це зазначає Віктор Мартинюк, в. о. начальника Головного управління Держгеокадастру в Тернопільській області.

«Відповідно до постанови Кабінету міністрів, садові та дачні будиночки можна перевести у житлові, і ця процедура не є складною. Для цього необхідно написати заяву та представити документи на самий будинок, згоду власників або співвласників, обстеження технічного стану. Такий «пакет документів» подається до органу виконавчої влади – в нашому випадку Тернопільської міської ради. Виконком протягом місяця приймає рішення перевести такий будинок у жилий. Далі - місцева рада у триденний строк надсилає власникові рекомендованим листом рішення про переведення дачного чи садового будинку у жилий будинок із зазначенням його адреси», - роз’яснює Віктор Мартинюк.

За його словами, це найбільш простий та швидкий спосіб, аби учасники АТО могли отримати можливість мати власне житло.

«Звісно, можна іти іншим шляхом – передавати землі до комунальної власності міста, а тоді змінювати цільове призначення з с/г на «під житлову та громадську забудову». Але це займе дуже багато часу, і «пакет документів» потрібно значно більший. Учасникам АТО, які претендуватимуть на ці ділянки, доведеться чекати рішення кількох сесій міської ради та «оббити пороги» в не одній інстанції. З практики – це може тривати до року часу, - зазначає Віктор Мартинюк. – Окрім того, при зміні призначення потрібно буде відшкодувати сільськогосподарські втрати, а це немала сума. Тому тут постає питання на чиї плечі це ляже?».

Водночас він звернув увагу на те, що в напрямку Львівської траси на території садового кооперативу вже є чимала кількість повноцінних житлових будинків. «Тож проведення необхідних комунікацій – електрики, водопостачання тощо – не буде проблематичним», - зазначив в.о. начальника Головного управління Держгеокадастру в Тернопільській області.

Процедура оформлення земельної ділянки під садівництво також потребує мінімум документів та часу: потрібні заява, ксерокопії паспорта, ідентифікаційного коду та довідки про підтвердження статусу учасника АТО. І протягом 10 днів заявник отримує наказ на розроблення документації.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.