На Тернопільщині триває капремонт дороги Т-20-10

Опубліковано в Новини 22.11.2021
Президентська програма Велике будівництво запустила відновлення доріг територіального значення у Тернопільській області, котрі не бачили ремонту десятки років. 
Серед відновлюваних маршрутів – автошлях Т-20-10 Збараж Підвлочиськ. Його поточний середній ремонт почали у 2020 році на ділянці між селами Медин та Скорики. Там роботи вже завершені, на нове покриття нанесено розмітку, у населених пунктах встановлено зовнішнє освітлення та тротуари.
У жовтні 2021 року на замовлення Служби автомобільних доріг розпочато капітальних ремонт дороги Т-20-10 у межах селища Підволочиськ. Згідно з проєктом, біде відремонтовано 5,1 км до перетину з трасою М-30 Стрий – Ізварине.
Як відбуваються роботи?
Ділянка у Підволочиську пролягає у межах щільної міської забудови. Запланований капітальний ремонт включає 5 ключових аспектів:
- ремонт штучних споруд у складі дороги;
- перевлаштування комунікацій під дорогою;
- розширення проїзної частини до передбачених державними будівельними нормами габаритів;
- влаштування нового конструктиву дороги;
- створення інфраструктури: тротуарів, освітлення, огородження тощо.
З огляду на складність ремонту, об’єкт є перехідним на 2022 рік. Аби зимовий період для місцевого населення не був дискомфортним, цьогоріч буде відновлено перший відрізок 2 км на вулиці Тернопільській, де під дорогою немає комунікації та штучних споруд. 
Втім, комплекс робіт на перших 2 км теж масштабний: задля розширення дороги до нормативних 8 метрів, підрядна організація облаштовує нову основу. Подекуди її глибина сягає 1,5 метрів. Також дорожники монтують та бетонують водостічні колектори на ділянці. 
Пріоритетом у роботі є якість, на об’єкті здійснюється незалежний технагляд. Роботи проводяться лише за допустимих Державними будівельними нормами погодних умов. 
 
 
Джерело: Служба автомобільних доріг у Тернопільські області

Прокоментувати:

СОЦІУМ

02.07.2024 soroka
Генератори, пересувні котельні, ремонт теплоджерел, - Кличко розповів, як Київ готується до складної зими
Мер Києва Віталій Кличко розповів, як Київ готується до складного опалювального сезону, враховуючи масштабні пошкодження…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.