У Білобожниці на Тернопільщині осквернили меморіал «Борцям за волю України» (фото)

Опубліковано в Новини 18.11.2021

У Білобожницькій громаді вандали знищили ліхтар поблизу меморіалу «Борцям за волю України».

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Білобожницької громади.

– Учора зранку працівники сільської ради та усі жителі села Білобожниця, хто проходив повз меморіал "Борцям за волю України" на власні очі побачили усю "культуру", "патріотизм", "глибоку українську свідомість" місцевих жителів (- молоді). Дуже прикро, що в людях не залишилося нічого святого, бо місце на якому споруджено кам'яний Хрест, і де стався злочин сьогоднішнього вандалізму, є місцем пам'яті, бо саме тут була пролита кров патріотів, а через дорогу знаходилася (- і є) катівня НКВС, йдеться в повідомленні.

Керівництво громади закликало людей, які бачили чи чули, як вандали нищили ліхтар, повідомити сільській раді.

У коментарях користувачі обурюються з цього приводу.

– Вандалізм починається з алкоголю, твереза і свідома людина такого ніколи не зробить. Чому дільничний не зробить рейд по місцевих магазинах-наливайках, хатах-наливайках. Адже хтось заробляє гроші на здоров'ї людей, а громада страждає від вандалів, для яких на кожному кроці необхідне відеоспостереженя, написала Марія Ковальчук.

– Дуже прикро, що серед нас є такі, що змогли поглумилися із святині. Як можна таке зробити? Скільки треба не мати ні розуму, ні свідомості, ні обов‘язку? прокоментувала Лідія Лесик.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

06.07.2024 soroka
Громада Києва передала тисячу дронів бійцям 3 штурмової бригади, - Кличко
Мер Києва Віталій Кличко передав 3 окремій штурмовій бригаді 1000 дронів, в рамках допомоги ЗСУ.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.