На Тернопільщині лише за місяць працевлаштували понад 6 000 людей

Опубліковано в Новини 16.11.2021

Головне управління ДПС у Тернопільській області проводить систематичну інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо переваг отримання легальної заробітної плати та негативного ставлення до неофіційних трудових відносин.

Так, з початку цього року із керівниками 149 підприємств, які допустили заборгованість із виплати заробітної плати та податкових платежів, провели роз’яснювальну роботу. Після чого 142 боржники виплатили 19,2 млн грн заборгованої заробітної плати. Відтак до бюджету додатково надійшло 2,8 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 6,2 млн грн єдиного внеску.

Відомо, що податок на доходи – основний бюджетоформуючий платіж місцевих бюджетів. Тому до контролю за додержанням законодавства про оплату праці залучаються органи місцевого самоврядування. Для цього створюються спільні комісії. З початку року вони провели роз’яснювальну роботу з керівниками 86 підприємств. Результатом стало підвищення рівня виплати заробітної плати 82 з них. Тож додаткові надходження до бюджетів склали 5,3 млн грн, з яких 2,5 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 2,8 млн грн єдиного внеску.

Крім того, доцільність належної оплати праці роз’яснено також представникам 656 підприємств та організацій області. Відтак 627 із них підвищили рівень виплати заробітної плати. То ж бюджети отримали майже 13 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 14,5 млн грн єдиного внеску.

Завдяки активізації роз’яснювальної роботи щодо необхідності належного оформлення трудових відносин із найманими працівниками в жовтні прийняли на роботу 6216 працівників. Наостанок зазначимо, що пошук роботи в Тернополі також можливий за допомогою сайту Jooble.

 

Джерело: Головне управління ДПС у Тернопільській області 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.