Тернопільський центр первинної медико-санітарної допомоги отримав понад 3 мільйони 100 тисяч гривень

Опубліковано в Новини 09.11.2021

В Україні триває вакцинальна кампанія проти COVID-19, спрямована на подолання епідемії коронавірусу серед населення.

Вакцинація для громадян є безоплатною, адже вакцини оплачені з державного бюджету або ж закуплені за кошти міжнародних донорів.

Оплачується також робота медичних працівників, задіяних у процесі вакцинації. Для цього медичний заклад має мати укладений відповідний договір із Національною службою здоров’я.

У Програмі медичних гарантій-2021 передбачений окремий пакет вакцинації проти COVID-19, а бюджет на вакцинацію становить 1,5 млрд грн.

Як повідомили днями під час пресбрифінгу НСЗУ, всього з початку вакцинальної кампанії від коронавірусу Національна служба здоров’я виплатила понад 397 млн грн за проведення щеплення. Цю суму отримали 1174 медичних заклади, які мають договори з НСЗУ на проведення вакцинації проти COVID-19.

Серед 1174-ох медичних закладів найбільшу виплату отримав Тернопільський центр первинної медико-санітарної допомоги - понад 3 мільйони 100 тисяч гривень.

Зважаючи на те, що медики отримують оплату за фактичну кількість провакцинованих осіб (25 грн — за першу дозу введеної вакцини і 60 грн — за другу), це означає, що Тернопіль – серед лідерів з вакцинації від ковіду в Україні.

Вакцинацію проводять тут як мобільні команди, так і медики, які безпосередньо працюють в пунктах щеплень і центрах вакцинації.

Інформацію про вакцинацію медики вносять до електронної системи охорони здоров’я і тільки на підставі цієї інформації НСЗУ платить закладу. За умови, що медичні записи внесені без помилок.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.