У Збаразькій райраді фракція БПП і їх соратники вже вдруге «провалили» сесію

Опубліковано в Новини 23.11.2016

Минулого тижня, 18 листопада, у Збаражі мала відбутися сесія районної ради, засідання якої 4 листопада зірвали депутати від Блоку Петра Порошенка і «Свободи».

Ті самі політичні у п’ятницю провалили засідання вже вдруге. Цього разу на пленарне засідання не з’явились ще й депутати з фракції «Батьківщина».

На сесію прийшли 15 із 37 депутатів. Для кворуму ж потрібно 19 голосів. Причиною неявки більшості депутатів, як оголосила голова райради Світлана Боднар, стала негода, слизькі дороги і тому подібне.

Ініціатори скликання сесії, здебільшого це представники «Доброго самарянина», насправді бачать у неявці депутатів-прогульників, бажання погратися у «піжмурки». Приклад беруть із голови РДА, депутата райради Анатолія Качки, який у день сесії начебто поїхав до Тернополя. Принаймні, таке повідомила Світлана Боднар. На запитання: «З якою метою?» відповіді не було. З офіційного сайту Тернопільської ОДА видно, що остання новина на ньому – про чергове засідання оперативного штабу з ліквідації наслідків стихії датується 15 год. 47 хв. 17 листопада. Жодних повідомлень про якусь термінову нараду в ОДА, якою можна було б виправдати від’їзд Качки до «області», на сайті немає. 

Інші депутати, що не явилися на сесію, телефоном повідомляли голову райради, що «не можуть добратися, бо дороги немає». Їхні виправдання звучали непереконливо, бо дороги прогорнуті вже до всіх сіл, до того ж немала частина депутатів живе у Збаражі або неподалік нього.

На кворум чекали годину, а потім у голови фракції від партії «Добрий самарянин» Юлії Цимбалюк увірвався терпець. Члени фракції, до слова, прийшли на сесійне засідання у повному складі, незважаючи на «погані дороги».

- Фракція райради Блок Петра Порошенка і «Свобода» 4 листопада зірвала сесію, - звернулася Юлія Цимбалюк до голови райради. – Це повторилося і сьогодні. У районній раді є депутати, які працюють, а є такі, що від першої сесії займаються політичними інтригами. Скажіть, всі питання, які готував апарат районної ради, - невже вони є не важливими? Я з великою повагою ставлюся до партії «Свобода», чиї представники воюють на фронті чи вже поклали свої життя за Батьківщину. Але те, що робить «Свобода» у нашій районній раді, - це знущання над здоровим глуздом. Хлопці-депутати не відстоюють інтереси громади, яка їх обрала до ради. Вони відстоюють свої власні інтереси! Наші депутати теж добиралися на сесію за складних погодних умов, витратили час і кошти. Приїхали і побачили напівпорожній зал засідань…

Юлія Цимбалюк запропонувала Світлані Боднар знайти важелі впливу на депутатів, котрі не виконують своїх обов’язків. Пані Юлію підтримав громадський активіст, учасник АТО Володимир Балдюк.

- Мене поведінка депутатів від «Свободи» шокує, - сказав він. – У нашій райраді це якась «Свобода» комерційного характеру. Коли їм вигідно, коли у них є якісь домовленості, то вони йдуть на сесію і голосують, а коли ні – вмивають руки. Але при чому тут комерційні питання, коли йде мова про громаду, про покращення життєдіяльності міста чи району?.. Є свідки, які бачили, як керівник фракції Володимир Флінта увійшов до приміщення райради, але у сесійний зал не «добрався». Це теж через погані дороги?...

Володимир Балдюк нагадав, як три роки тому, під час Майдану, сесію хотіли зірвати депутати-регіонали. Прості збаражани не дали їм цього зробити, змусивши голосувати за важливі рішення. «Ми повернемо цю практику на наступному засіданні, - пообіцяв Володимир. – Влада – це не престиж, це висока відповідальність перед людьми».

 

Додамо, що каменем спотикання, через яке вже двічі не відбулися засідання сесії, є старовинний будинок у центрі Збаража, приміщення якого ділять два конкуруючих підприємства – КП «Збаражпроект» і районне комунальне архітектурне бюро. Перше підприємство очолює Володимир Демчук, депутат від ВО «Свобода». 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.