На перший етап реставрації ратуші в Бережанах виділили 10 мільйонів гривень

Опубліковано в Новини 03.11.2021

Бережанська ратуша, збудована у 1803-1811 роках. Сьогодні тут розташовані краєзнавчий музей, музей книги, музей письменника і бережанського гімназиста Богдана Лепкого, музей сакрального мистецтва та історії церкви. Будівля вже давно потребувала оновлення.

На перший етап реставрації в межах програми виділено 10 мільйонів гривень. Ці кошти призначені на відновлення старовинного флігеля, порталів та в’їзних арок у внутрішньому дворику, заміну даху, водостічної системи, фасаду, вікон та дверей.

Другий об’єкт — адміністративний будинок «Рідна школа» на вулиці Шевченка, 1, що теж має давню історію. У 1918 році приміщення викупило Українське педагогічне товариство «Рідна школа» під канцелярію товариства, а з 1922 року тут облаштували чотирикласну школу.

Сьогодні у цих стінах навчаються учні початкових класів Бережанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2. На реставраційні роботи цього року заплановано 1 мільйон гривень.

Програма-максимум на 2022 рік – додати до реставраційних проєктів Бережанський замок.

 

Фото: Євгенія Кравчук

Прокоментувати:

СОЦІУМ

09.05.2024 soroka
На передову полетіли ще 15 «бойових пташок» DJI Mavic 3 Pro нашим єгерям» - Сергій Надал
Передали ще 15 квадрокоптерів DJI Mavic 3 Pro для наших Героїв з 71-ї окремої єгерської…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.