Зима у Тернополі розпочнеться з джазу (програма фестивалю)

Опубліковано в Новини 22.11.2016

Адже 2, 3 та 4 грудня у нашому місті відбудетьсявже ХІ міжнародний джазовий фестиваль «JazzBez», який традиційно збирає поціновувачів справжньої якісної музики у залі Драмтеатру.

Цього року програма фестивалю дивує відомими іменами та колективами з різних країн.

2 грудня, п’ятниця

BudniakBakovskyIntermediumQuintet (Польща / Куба /Україна)

Квінтет, заснований амбітними молодими музикантами ПьотромБудняком і Тарасом Баковським, несе свіжий струмінь європейського джазу. Їх музика – це сучасний джаз, що поєднує різні національні традиції та інспірації, проте, основою є слов’янська музична енергетика. 

DavidFriesen&AndrewArnautov Project  (USA-UKR)

DavidFriesen– американський джазовий басист, зірка світового джазу. Фрізен є одним з двох чи трьох басистів в світі, які самостійно можуть утримувати аудиторію під час сольного концерту.

Ендрю Валентайн (відомий Україні як Андрій Арнаутов) - американський та український джазовий виконавець, продюсер, композитор, віртуозний джазовий басист. Довгий час співпрацював з трубачем Томом Брауном, виступав як сайдмен з такими легендами джазу, як ArchieShepp, CharlieBird, BobbySinabria, ChrisWashburn, MennyDuran.

3 грудня, субота

CarlosLópez - LettersFromKøbenhavn(Еспанія / Швеція / Польща)

CarlosLópez – один з лідерів джазового руху Іспанії, віртуозний барабанщик, яскравий композитор, успішний продюсер та організатор найбільших іспанських джазових фестивалів. Карлос закінчив Музичний коледж Берклі та виступав у Америці з такими знаними джазменами, як: BennyGreen, GilbertoGil, BobMover чи AlbertSanz.

Skicki-Skiuk (Польща)

Екстравагантна назва проекту походить від закінчень прізвищ музикантів. Квартет із Вроцлава грає джаз на перетині різних музичних площин, перетворюючи на репетиціях різні ідеї у свою музичну мову. Переможці цьогорічного культового фестивалю «JazznadOdrą».

4 грудня, неділя

Karnas-Gnydyn Quartet (Польща / Україна)

Karnas-Gnydyn Quartet – спільний проект кращого українського джазового барабанщика Ігоря Гнидина та польського вокаліста ГжегожаКарнаса. До квартету також входить українська піаністка Анастасія Литвинюк і контрабасист МаріушПрасьнєвкі.

ГжегожКарнас  — польський джазовий вокаліст, музичний продюсер, автор текстів, бенд-лідер, має 4 успішних альбоми. Серед численних перемог Гжегожає перша премія YoungJazzSingersCompetition. У 2010 році він потрапив до вісімки стипендіатів від KennedyCenter, вибраних з-поміж музикантів із 59 країн. Переможець європейського конкурсу барабанщиків  V-Drums .

SistersinJazz (США/Польща/Японія/Швеція/Італія)

Потужний джазовий проект творять п’ять відомих музиканток із Польщі, Норвегії, Німеччини, Америки та Японії. «Сестри в джазі» знайшли одна одну на фестивалі YstadSwedenJazzFestival in. З початку 2016 проект вирушив у європейський тур на підтримку свого концертного CD, у якому разом з джазом переплелися мелодії Скандинавій, Центральної і Східної Європи та Азії.

Квитки на фестиваль «JazzBez» у Тернополі можна купити у касі Драмтеатру, ЦУМі та на сайті Gastroli.uа:

 https://gastroli.ua/events/3648 

 https://gastroli.ua/events/3663 

 https://gastroli.ua/events/3664 

 

Поважай себе - слухай джаз!

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3776.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.