На Тернопільщині поліцейські перевіряють стан експлуатаційного утримання автомобільних доріг

Опубліковано в Новини 13.10.2021

З метою запобіганню травмуванню людей на дорогах області правоохоронці вживають додаткові заходи щодо обстеження вулично-шляхової мережі. Особлива увага зосереджена на аварійно-небезпечних ділянках та в місцях найбільшої концентрації дорожньо-транспортних пригод.

Упродовж тижня наряди секторів реагування патрульної поліції Управління превентивної діяльності ГУНП спільно з працівниками відділу безпеки дорожнього руху Управління патрульної поліції в області проводитимуть огляд та визначення стану доріг як державного, так і місцевого значення, вулиць та залізничних переїздів. Виявлені недоліки інспектори фіксуватимуть та направлятимуть у відповідні служби для вжиття заходів щодо їх ліквідації.

Статистика щодо дорожньо-транспортних пригод в області невтішна. За 9 місяців на дорогах Тернопільщини загинуло 52 людини. Основні причини аварій: порушення правил маневрування, перевищення швидкості, недотримання та виїзд на смугу зустрічного руху, а також перехід дороги у невстановленому місці. Також часто до автопригод призводить  поганий стан доріг та недостатнє або ж взагалі відсутнє освітлення проїжджої частини. Усі ці дані поліцейські враховують при обстеженні та визначенні стану утримання автомобільних доріг області.

Задля зниження аварійності на автошляхах області з 21 вересня по 25 жовтня правоохоронці проводитимуть комплекс профілактичних заходів. До нагляду за безпекою дорожнього руху залучаються додаткові поліцейські наряди. Їхнє основне завдання – виявлення та припинення грубих порушень правил дорожнього руху, які призводять до ДТП. Правоохоронці звертатимуть увагу на дотримання правил обгону, проїзду перехресть і пішохідних переходів, користування ременями безпеки або мотошоломами. Під час відпрацювання також посилено контроль за безпекою  пасажирських та вантажних перевезень, а також на профілактиці порушень правил дорожнього руху серед дітей.

 

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.