Тернопільщина у «жовтій» карантинній зоні: як відбуватиметься навчання?

Опубліковано в Новини 23.09.2021

Від сьогодні, 23 вересня, розпочинають діяти карантинні обмеження «жовтої» зони. Однак, вони не поширюватимуться на ті заклади освіти, де вакциновано понад 80 % освітніх працівників.

Як розповідає начальниця управління освіти і науки Ольга Хома під час брифінгу, у Тернопільській області працює 37 791 працівник освіти, з яких вакциновано 28665 осіб, що становить 75,8 % від загальної кількості.

- Цей показник є досить високий. Є низка громад, де не будуть функціонувати 1-2 заклади. Але за кілька днів вони розпочнуть свою діяльність, оскільки кількість вакцинованих кожного дня збільшується. Вчора ми мали понад 20 % закладів освіти, де було вакциновано від 73-78 % працівників, - каже Ольга Хома.

Відтак, з 23 вересня усі заклади освіти працюватимуть у звичному режимі у таких громадах: Більче-Золотецька, Васильковецька, Великобірківська, Купчинецька, Підгаєцька, Теребовлянська та Тернопільська.

Додамо, що «жовтий» рівень передбачає такі обмеження: • заборону масових заходів за участю понад однієї людини на 4 квадратних метри площі території або наповненістю залу понад дві третини місць; • не більше чотирьох людей за столиком у закладі громадського харчування, а відстань між столами – мінімум 1,5 метри; • кінотеатри та інші заклади культури працюватимуть із заповненістю залів менше за дві третини місць або 50 % місць у залі; • спортивні зали та фітнес-центри за умови обмеження кількості відвідувачів з розрахунку одна людина на 10 квадратних метрів площі.

 

Джерело: ТОДА

 
 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

28.04.2024 Катерина Шаблій
Які завдання може виконати бригада професійних вантажників?
Перевезення великогабаритних вантажів, хай то квартирний переїзд, транспортування промислового обладнання або доставка меблів - процес,…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.