На Тернопільщині знову виявили неоформлених працівників

Опубліковано в Новини 08.09.2021

Посадові особи Управління Держпраці провели інспектування у 7 фізичних осіб-підприємців, який здійснюють господарську діяльність у закладах торгівлі, розташованих на території Чортківської об’єднаної територіальної громади, що на Тернопільщині.

Під час заходу контролю засобами фото- та відеотехніки було виявлено та задокументовано 7 працівників, які працювали на посадах продавців у продуктових та продовольчих магазинах без оформлення трудових відносин на умовах так званого «випробувального терміну» або «стажування».

За використання незадекларованої праці до роботодавців вживаються заходи відповідно до наданих повноважень. За допуск працівників до роботи без належного оформлення з ними трудових відносин передбачено адміністративну, фінансову та кримінальну відповідальність.

Окрім того, розпорядчими документами їх зобов’язано узаконити трудові відносини з продавцями магазинів.

 

Джерело:  Управління Держпраці у Тернопільській області

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.05.2024 soroka
Мер Києва Віталій Кличко терміново передав 150 fpv-дронів, квадрокоптери та системи РЕБ захисникам Вовчанська
Мер Києва Віталій Кличко відправив захисникам під Вовчанськ велику партію дронів та системи РЕБ. Невдовзі…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.