У Тернопільські області виявили ряд порушень у діяльності органів пробації

Опубліковано в Новини 08.09.2021

Тернопільською обласною прокуратурою виявлено порушення під час перевірок стану додержання уповноваженими органами з питань пробації (забезпечують виконання покарань, не пов’язаних з позбавленням волі)  законодавства під час здійснення досудової, наглядової та пенітенціарної пробації.

У діяльності підрозділів пробації виявлено факти необґрунтованого зволікання при виконанні кримінального покарання, відсутності належного контролю за його відбуванням стосовно засуджених до громадських робіт та до позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю, невжиття достатніх заходів щодо забезпечення своєчасного вилучення посвідчення водія.
У роботі зі звільненими від відбування покарання з випробуванням працівники вказаних підрозділів неправильно обчислювали іспитовий строк та передчасно або ж із значним запізненням зверталися до суду з поданням про звільнення особи від покарання.
При виконанні кримінального покарання у виді штрафу своєчасно не надсилалися до суду подання про розстрочку виплати несплаченої суми штрафу чи заміну несплаченої суми штрафу іншим покаранням.
На сьогодні залишається значною кількість засуджених – 49 осіб, які перебувають у розшуку. Упродовж поточного року розшукано лише 29 засуджених.
За наслідками проведених перевірок для усунення виявлених порушень законодавства в органи пробації внесено 12 документів реагування.
 
Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.05.2024 soroka
Мер Києва Віталій Кличко терміново передав 150 fpv-дронів, квадрокоптери та системи РЕБ захисникам Вовчанська
Мер Києва Віталій Кличко відправив захисникам під Вовчанськ велику партію дронів та системи РЕБ. Невдовзі…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.