Керівник тернопільської «Свободи» Володимир Стаюра разом із «сокільцями» взявся за прибирання снігу (фото)

Опубліковано в Новини 15.11.2016

Тернопільський «Сокіл» відгукнувся на прохання міського голови Сергія Надала, та прийшов на допомогу комунальникам у прибиранні снігу, що за останні кілька днів спричинив до справжнього стихійного лиха.

Ветеран україно-російської війни депутат міськради від ВО «Свобода» Володимир Стаюра, не зважаючи на травмовану спину, не тільки закупив необхідний реманент для снігоочисних робіт, але й сам вправно працював совковою лопатою. Чоловік стверджує, що робота на свіжому повітрі приносить йому задоволення, а відчуття того, що завдяки йому хтось з тернополян уникне травм внаслідок падіння, є найкращою подякою. «Сам частенько ходжу по вулиці Шашкевича, тут завжди багато народу, - зазначив голова тернопільського «Соколу» Ілля Семенець. - На жаль, через крутий спуск зі сторони вулиці Руської люди часто падають і травмуються, щоб цього уникнути ми вирішили поприбирати спочатку тут. Всі свої дії ми узгоджуємо з комунальниками, вони самі запропонували нам кілька місць, де ми і прибрали.

«Після прибирання в центрі ми вирішили почистити доріжку біля пам’ятника Степану Бандері, - додав голова КУТОР «Тернопільський молодіжний методичний центр» Богдан Бутковський, - Всюди люди протоптали стежечки і спресований сніг перетворився на лід, це вкрай небезпечно, тому ми усували такі місця, пробиваючись до асфальту або ж бруківки».

Учасник акції - одинадцятикласник Микола Гродський зауважив, що дуже прикро за деяких тернополян, які тільки у соцмережах здатні базікати і жалітися, а ось так взяти і прибрати місто разом не хочуть: «Я був вражений, коли ми прибирали і замість слів вдячності чули лише якісь буркання. Ми намагалися пояснити людям, що нам потрібен час на очистку доріжок від снігу та просили піти в обхід. На жаль, майже половина з них тупо перла на наші лопати-сокири, яким ми рубали лід, заважаючи нам працювати».

Слід зазначити, що це далеко не перша акція з благоустрою, яку проводить «Сокіл». У вересні сокільці прибирали прибережну територію ставу, а напередодні снігопаду вони зачищали територію біля будинку «Малютки» від листя.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.