На Тернопільщині до 15 років позбавлення волі засудили терориста так званої «ЛНР»

Опубліковано в Новини 08.09.2021

Тернопільська обласна прокуратура здійснювала процесуальне керівництво і підтримала публічне обвинувачення в порядку спеціального судового провадження відносно жителя Донеччини за участь у діяльності терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Досудовим розслідуванням, проведеним слідчим СБУ в області, встановлено, що обвинувачений з особистих ідеологічних переконань добровільно вступив до військового формування терористичної організації «ЛНР» і з 2015 до 2017 року перебував на посаді командира першої механізованої роти.
Будучи одним із лідерів терористичної групи під прізвиськом «Док», здійснював організацію та керівництво підлеглими очолюваного підрозділу, брав участь у бойових діях проти військовослужбовців Збройних Сил України і працівників правоохоронних органів на опорних пунктах бойовиків з умовними назвами «Волга», «Охота», «Тайга» та інших.
Вироком суду обвинуваченого визнано винним у вчиненні інкримінованого йому злочину та засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Оскільки особа знаходиться в розшуку, то початок строку відбування покарання обчислюватиметься з дня її затримання та приведення вироку до виконання.

Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.05.2024 soroka
Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст - говоритиме про підтримку європейських прагнень України
Мер Києва Віталій Кличко на запрошення мера Парижа Анн Ідальго візьме участь у Саміті мерів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.