Уся Дорога Єдності М-30 – з відфрезерованим покриттям

Опубліковано в Новини 06.09.2021

66,3 кілометра траси М-30 Стрий – Ізварине ремонтують у Тернопільській області у 2021 році. Це пріоритетний об’єкт програми Велике будівництво, адже створення нового маршруту приурочене 30 річниці Незалежності України. М-30 є найдовшою дорогою країни, адже простягається на майже 1 400 км.

У нашій області довжина траси М-30 становить 106,3 км (за винятком ділянки на балансі Тернопільської міської ради). Частину від міста Тернопіль до межі з Хмельницькою областю та 1,2 км в межах м. Бережани було відремонтовано у 2018 році.

У 2021 році відновлюють решту 66,3 км, аби Дорога Єдності на Тернопільщині була повністю комфортною та безпечною.

Фрезерування старого зношеного покриття на усіх 66,3 км завершено. На більшій частині дороги також вже укріпили основу методом холодної регенерації: 61,2 км станом на сьогодні зроблено.

Влаштовано два шари покриття на 52,7 км. На 7,5 кілометрів більше – з першим, вирівнюючим шаром крупнозернистого асфальтобетону.

У складі ремонтованої ділянки ремонтується 13 штучних споруд. На 6 з них вже відкрито проїзд.

Крім цього, на всій протяжності дороги М-30 проводиться влаштування тротуарів, освітлення, встановлення металевого огородження, прикромочних лотків, укріплення узбіч, встановлення дорожніх знаків та автопавільйонів, нанесення дорожньої горизонтальної розмітки та ін.

Між селами Лісники та Куряни буде змонтовано перший у регіоні майданчик для Зважування-в-русі. Цей комплекс проводитиме автоматичне зважування великогабаритного транспорту.

Ваги на дорозі – це цілодобовий контроль руху, автоматична фіксація порушень і мінімальний вплив людського фактора. WiM дозволяє отримувати комплексну інформацію про інтенсивність руху для планування ремонтно-будівельних робіт і розрахунку потенційних витрат.

Нагадуємо, що на 17,6 км траси М-30 виконується капітальний ремонт (у складі ділянки відновлюється 6 штучних споруд), а на 48,7 – поточний середній ремонт (з 6 мостами). Ще один міст у с.Городище капітально ремонтується за окремим тендером.

 

Джерело: САД у Тернопільській області

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.05.2024 soroka
Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст - говоритиме про підтримку європейських прагнень України
Мер Києва Віталій Кличко на запрошення мера Парижа Анн Ідальго візьме участь у Саміті мерів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3776.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.