Уродженцю Тернопілля посмертно присвоїли звання Герой України

Опубліковано в Новини 02.09.2021
Звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» Віктору Гурняку посмертно присвоїли за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.
 
- Віктора Гурняка я знав особисто. Він був справжнім патріотом України! Тривалий час допомагав воїнам на Сході як волонтер, згодом вступив до лав батальйону «Айдар». Трагічного 19-го жовтня 2014-го біля 32-го блокпосту Віктор намагався вивезти поранених бійців з поля бою. Його життя обірвав осколок мінометного снаряду… — поділився на своїй офіційній сторінці у соціальній мережі голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко. — Ми всі довго чекали цієї відзнаки для Героя, який є гордістю Тернопільщини! Віктор був не лише зразковим воїном на полі бою та надійним плечем для побратимів, а й чудовим батьком і люблячим чоловіком, вірним другом й найкращим сином для своїх батьків! Разом із дружиною Іриною він виховував доньку Юстинку — надзвичайну дівчинку, таку ж талановиту, як її батько! Наш святий обов’язок — пам’ятати про Героїв, які віддали своє життя за Україну! Висловлюю слова щирої вдячності й поваги батькам Віктора — Петру Степановичу та Марії Мирославівні Гурняк, які виховали Героя! Дякую усім родинам Захисників України!
 
Фото: з відкритих джерел
 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.05.2024 soroka
Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст - говоритиме про підтримку європейських прагнень України
Мер Києва Віталій Кличко на запрошення мера Парижа Анн Ідальго візьме участь у Саміті мерів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.