У селі неподалік Тернополя відкрили сучасний навчально-виховний комплекс

Опубліковано в Новини 02.09.2021

У рамках програми Президента «Велике будівництво» у селі Підгородне збудували сучасний навчально-виховний комплекс.

- Вартість об'єкту – 32,5 млн грн. Підрядники вчасно виконали роботи. І першого вересня нова, сучасна школа відкрила свої двері для десятків першокласників, - каже голова облдержадміністрації Володимир Труш.

Навчально-виховний комплекс розрахований на 70 учнів. Як розповідає в.о. директора Підгороднянської початкової школи з дошкільним закладом Ольга Денчук, у новозбудованому НВК уже навчаються 5 першокласників та 30 дошкільнят.

- Заклад вкрай необхідний для нашої громади. У нас була стара школа, яка уже давно не відповідає сучасним вимогам. Відтак, більшість батьків були змушені возити свої дітей на навчання до інших сіл. Зараз ми маємо власний, сучасний навчально-виховний комплекс. І сьогодні у класах вже займаються першокласники, - додала Ольга Денчук.

Самі ж батьки та учні задоволені новою сучасною школою. Адже відтепер не потрібно буде возити дітей на навчання в обласний центр та сусідні села.

 

Додамо, будівництво навчально-виховного комплексу у Підгородньому було заплановане ще у 2018 році. Тоді підготували проєкт, кошторис, але на цьому все зупинилося.

Удосконалили проєкт і за рік з нуля звели двоповерхову НВК завдяки президентській програмі «Велике будівництво».

 

Джерело: ТОДА

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.05.2024 soroka
Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст - говоритиме про підтримку європейських прагнень України
Мер Києва Віталій Кличко на запрошення мера Парижа Анн Ідальго візьме участь у Саміті мерів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.