На Тернопільщині вшановують пам'ять захисника, який помер рік тому

Опубліковано в Новини 31.08.2021

31 серпня 2020 року відійшов у вічність Атаманчук Олег Юрійович – уродженець села Денисів Купчинецької територіальної громади.

– Олег та Олександр Атаманчуки брати близнюки, завжди були поруч. Разом пішли у військо за контрактом 23 вересня 2013 року в 80-у окрему десантно-штурмову бригаду. Коли почалася війна на сході України, Атаманчуки пішли на фронт.  Пройшли гарячі точки Луганщини та Донеччини. Були захисниками Луганського аеропорту, де Олег дивом вижив під час пожежі.

Молодший сержант 80-ї окремої десантно-штурмової бригади.

Після п’яти років служби Атаманчуки 3 серпня 2018 року демобілізувались. Олег Атаманчук повернувся до мирного життя, останнім часом працював на бетонному заводі в селі Яструбове.

Разом з братом спільно з історико-пошуковим об’єднанням “Невідомий солдат ” займались пошуком військових другої світової війни, робили ексгумацію та перепоховання.

Помер передчасно, зовсім несподівано внаслідок побутової травми. Був прооперований в районній лікарні міста Козови, але так і не вийшов з коми.

Поховали воїна в рідному селі Денисів 2 вересня 2020 року. Вічна пам'ять Герою! йдеться у повідомленні Тернопільського обл. центру охорони пам'яток культурної спадщини.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.05.2024 soroka
Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст - говоритиме про підтримку європейських прагнень України
Мер Києва Віталій Кличко на запрошення мера Парижа Анн Ідальго візьме участь у Саміті мерів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.