У Зарваниці відбулася Успенська проща

Опубліковано в Новини 30.08.2021

27-28 серпня у Марійського духовного центру «Зарваниця» відбулося велелюдне паломництво з нагоди празника Успення Пресвятої Богородиці.

Традиційно найчисельнішою була присутність вірних Коломийської єпархії, які саме в ці дні щорічно здійснюють прощу до відпустового центру, здолавши пішки непростий і далекий шлях, щоби випросити у Зарваницької Богородиці усіх потрібних благодатей, здоров’я для своїх родин та миру для України, повідомляють на сайті духовного центру.

27 серпня, у переддень свята, в каплиці всіх святих українського народу відбулася Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив єпископ Коломийський Василій (Івасюк), у співслужінні численного духовенства Коломийської єпархії, які супроводжували своїх парафіян у паломницькій мандрівці. Після Богослужіння владика Василій подякував душпастирям, які духовно опікувалися вірними в часі пішого паломництва, привітав прочан, які чисельно прибули до дому Зарваницької Матері Божої. Відтак, незважаючи на дощову погоду, паломники із запаленими свічками пройшли центральною вулицею до чудотворного місця, де усі разом молилися Молебень.

У п’ятницю, 28 серпня, урочисту Архиєрейську Літургію з нагоди свята Успіння Пресвятої Богородиці очолив архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк) у співслужінні ректора Тернопільської духовної семінарії о. Івана Римара, адміністратора Марійського духовного центру о. Ігоря Засійбіди, о. Василя Савківа й о. Михайла Бойка. Під час Богослужіня митрополит Василій уділив дияконські свячення випускнику Тернопільської вищої духовної семінарії імені Патріарха Йосифа Сліпого піддиякону Володимиру Гоцку.

Опісля Архиєрейську Святу Літургію на подіумі Марійського духовного центру очолив єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор (Мартинюк), уділивши в часі Літургії дияконські свячення випускнику Тернопільської вищої духовної семінарії імені Патріарха Йосифа Сліпого піддиякону Володимиру Бельзецькому.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.05.2024 soroka
Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст - говоритиме про підтримку європейських прагнень України
Мер Києва Віталій Кличко на запрошення мера Парижа Анн Ідальго візьме участь у Саміті мерів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.