Тернополянам, які отримали першу дозу CoronaVac, рекомендують щепитися другий раз через 14 днів

Опубліковано в Новини 23.08.2021

Про це інформує сайт "Тернополяни" з посиланням на МОЗ України.

Через стрімке поширення штаму COVID-19 «Дельта», МОЗ рекомендуює скоротити інтервал між щепленням двома дозами вакцини CoronaVac/Sinovac до мінімального терміну, зазначеного в офіційній інструкції, - 14 днів.

За даними досліджень, на які посилаються в МОЗ, після вакцинації двома дозами з інтервалом в 14 днів ефективність вакцини CoronaVac коливалася від 51% до 84%, ефективність проти госпіталізації досягала 100%. Останнє дослідження 3-ї фази у Туреччині з інтервалом 14 виявило вироблення антитіл у 89,7%.

- МОЗ рекомендує медикам, які щеплюють населення, запрошувати пацієнтів на отримання другої дози вакцини CoronaVac через 14 днів після першої. До того ж самі пацієнти теж можуть просити зробити друге щеплення через цей інтервал, - підсумували у відомстві.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

09.05.2024 soroka
Віталій Кличко: Валерію Залужному та Ліні Костенко присвоєно звання почесних громадян міста Києва
Київська міська рада на сьогоднішньому засіданні проголосувала за присвоєння звання Почесний громадянин міста Києва колишньому…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.