У Тернополі відбудеться унікальний флешмоб

Опубліковано в Новини 22.08.2021

У вівторок, 24 серпня, на жителів та гостей Тернополя чекає унікальна мистецька подія – флешмоб із одночасного виконання твору «Мелодія» видатного українського композитора Мирослава Скорика у визначних місцях Тернополя. Артисти шести творчих колективів міста об’єднаються, аби музикою вшанувати 30-річчя Незалежності України.

Відомий на увесь світ твір «Мелодія» по-праву вважається духовним гімном України, що надзвичайно повно передає її нескорений характер, силу духу і, водночас, ліричність душі. Тому виконання його під гаслом ««Мелодія єднає» у День Незалежності є дуже символічним, адже мелодія єднає Тернопіль, єднає Україну.

Розпочнеться флешмоб о 16:00 годині. Учасниками його стануть тернопільські мистецькі колективи:

  • Муніципальний Галицький камерний оркестр, який виступить біля пам’ятника Незалежності (б-р Т. Шевченка);
  • Муніципальний Духовий оркестр «Оркестра Волі», який розміститься на бульварі Данила Галицького;
  • камерний оркестр обласної філармонії, що гратиме біля пам’ятника Героям Небесної Сотні (площа Героїв Євромайдану);
  • Мистецький колектив Тернопільської музичної школи №1 імені Василя Барвінського, що виконуватиме «Мелодію» біля пам’ятника Степанові Бандері;
  • інструментальний ансамбль Тернопільської музичної школи №2 імені Михайла Вербицького, який гратиме біля Церкви Петра і Павла на вул. Володимира Великого.
  • Тернопільський військовий оркестр 44-тої окремої артилерійської бригади імені гетьмана Данила Апостола, локацією якого для виконання «Мелодії» стане парк імені Тараса Шевченка (біля Алеї Загиблим воїнам Тернопільщини в російсько-українській війні).

Після виконання твору артисти на кожному із цих імпровізованих сценічних майданчиків подарують тернополянам і гостям міста концерт української музики.

Флешмоб «Мелодія єднає» зініційовано управлінням культури і мистецтв Тернопільської міської ради, аби довести, що сила музики, незважаючи на роки, обставини та хід політичних подій чи економічних катаклізмів, завжди об’єднувала українців, надаючи сил жити і працювати, надихаючи до спільних справ задля процвітання рідної України.

Мешканців Тернопільської громади просять долучитися до святкової акції.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

09.05.2024 soroka
Віталій Кличко: Валерію Залужному та Ліні Костенко присвоєно звання почесних громадян міста Києва
Київська міська рада на сьогоднішньому засіданні проголосувала за присвоєння звання Почесний громадянин міста Києва колишньому…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.