«Били пляшки об стіни музею»: у Тернополі біля історичної будівлі розважалися вандали

Опубліковано в Новини 13.08.2021

Розбиті пляшки, купи каміння, та кілька піддонів біля стіни – саме залишили після себе підлітки, які вживали наркотики у дворі Тернопільського історико-меморіального музею політичних в'язнів.

Про це тернополяни розповіли у спільноті «Тернопільські новини №1».

– Місце, де вбивали і катували сотні, тисячі українців. Вся ця "краса" – в 20 метрах від відділу технічного нагляду міської ради. Зігнали щойно серед білого п'ятьох обкурених дітей з "пристроєм" для вживання наркотиків в руках. Підлітки заради забави били пляшки об стіни музею, – каже Helen Ferents. – Скажіть, для чого нам муніципали, поліція? Для чого, як мінімум, ворота на території музею?! Чому вони завжди відчинені?

У обговоренні люди розділилися на два табори: одні винуватять підлітків, інші – владу.

 –Аххаха, от читаю і вражає) тобто діти не винні?) отой весь зброд малолітній не винен в тому що вони туди лізуть і роблять там те що їхні батьки б їм не дозволили, але якшо і взнають то нічого не зроблять, або за такі витівки телефон новий куплять, – каже Sergey Osetskyy. – Мене дійсно вражає це, якщо до когось в хату залізе бомж і н***е там то буде винен влада або поліція?)

– Дуже шкода, що таке відбувається!Уявляю, як боляче бачити цей безлад багатолітньому політв‘язневі, екскурсоводу та ініціатору створення цього музею, шановному Ігорю Олещуку, якому нещодавно виповнилось 90(!!!)років. Прикро, що влада міста не може забезпечити охорону і належне утримання територіі музею. Це - жива історія і свідок страшних подій, які відбувалися в краіні і, зокрема, в місті Тернополі. Не можна допускати руйнації, – пише Tetiana Stakhiv.

                                   

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.