За шість тижнів на Тернопільщині виявлено 368 неоформлених працівників

Опубліковано в Новини 13.08.2021

Упродовж поточного тижня фахівці Управління провели інспекційні рейди з виявлення незадекларованих працівників у 15 суб’єктів підприємництва, які здійснюють господарську діяльність на території Іване-Пустенської, Скала-Подільської, Мельнице-Подільської, Підволочиської та Заліщицької об’єднаних територіальних громад.

Аналогічні інспекційні рейдові виїзди проходять щотижня на території громад області в рамках Всеукраїнської інспекційної кампанії, яка з стартувала 01 липня на виконання Національного плану спільних дій щодо зниження незадекларованої праці на 2021 рік. Під час кожного з них посадовці на місцях діляться на інспекційні групи та проводять заходи державного контролю у тих роботодавців, які віднесені до найбільш ризикових сфер з використання неформальної зайнятості, а саме: торгівлі, виробництва, будівництва, готельно-ресторанної сфери, сільського господарства, на транспорті.

Відтак, лише за шість тижнів інспекційної кампанії інспекційними рейдами охоплено майже половину громад Тернопільщини. За їхніми результатами перевірено 115 роботодавців, у яких виявлено та задокументовано 368 неоформлених працівників, серед них: бармени та офіціанти – 57, продавці продовольчих та непродовольчих товарів – 81, робітники зі сфери транспорту, будівництва та переробної промисловості – 230.  

Окрім того, за результатами превентивних та контрольних заходів, проведених упродовж поточного року посадовцями Управління Держпраці, роботодавці Тернопільщини легалізували майже 4100 робочих місць. 

Фахівців Управління Держпраці й надалі проводитимуть інспекційні рейдові виїзди з метою запобігання використання незадекларованої праці у інших громадах на території області. Тому роботодавцям не слід чекати  проведення  перевірки, а своєчасно і правильно оформляти найманих працівників, щоб надалі не нести відповідальності за використання нелегальної праці.

Нагадаємо, що фактичний допуск працівника до роботи без належного оформлення з ним трудових відносин тягне за собою адміністративну, фінансову та кримінальну відповідальність.

Управління Держпраці в Тернопільській області 

Фото: з відкритих джерел 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.