Інфекційне відділення лікарні швидкої допомоги у Тернополі готове до ймовірного чергового спалаху COVID-19

Опубліковано в Новини 12.08.2021

На базі КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги» уже другий рік поспіль працює коронавірусне відділення, яке є монопрофільним та надає висококваліфіковану спеціалізовану медичну допомогу пацієнтам з підтвердженим COVID-19 або підозрою на захворювання.

Розраховане відділення на 65 ліжок, задекларованих за пакетом медичних послуг «Стаціонарна допомога пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19», повідомляють у Тернопільській міській раді.

Як зазначають лікарі-інфекціоністи даного медичного закладу, до наступної ймовірної хвилі COVID-19 відділення повністю готове - на базі відділення працює п’ять коронавірусних бригад, відділення забезпечене функціональними ліжками, дихальними апаратами високого та експертного класів, моніторами пацієнта, киснем. Функціонує два кисневих генератори та киснева балонна станція, які дозволяють безперебійно постачати кисень пацієнтам.

На базі інфекційного відділення лікарні розміщені напівбоксовані палати, розраховані від 1 до 3 осіб, що дає можливість розмежовувати пацієнтів як з підтвердженим діагнозом, так й з підозрами на коронавірус. Тут працює портативний рентген-апарат, УЗД-апарат та ЕКГ-апарат, 10 апаратів ШВЛ. Наявний резерв у відділенні і дезінфекційних засобів та лікарських препаратів за коронавірусним пакетом медичних послуг.

До слова, станом на 12 серпня У Тернопільській міській лікарні швидкої допомоги перебуває 13 хворих на COVID-19 та 2 пацієнти - з підозрою.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3768.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.